x

5.5.11

စပါဂက္တီ (SPAGHETTI)


ေခါင္းစဥ္တစ္ခုရၿပီဆိုရင္ေတာ့ ပို႔စ္အသစ္တစ္ခုတင္ႏိုင္ၿပီဆိုၿပီး ပထမေတာ့ ဝမ္းသာမိတယ္ေရးဖို႔ရာ စာလံုးေတြ စီလိုက္ျပန္ေတာ့ အစီအေငၚကမတည့္ ခက္ခက္ရေခ်ရဲ႕ေပါ့ေရးလိုက္ဖ်က္လိုက္ ပိုတာဖယ္လိုက္ လိုတာထည့္လိုက္နဲ႔ စာတစ္ပိုဒ္ျဖစ္ဖို႔ အေတာ္ေလးခက္ခက္ခဲခဲ စုစည္းရပါလားေနာ္။ ဒါနဲ႔ ဘေလာ့ေတြ ဝင္ဖတ္လိုက္ျပန္ေတာ့ ဖတ္လို႔ကေကာင္းမွေကာင္း အစဥ္ကိုေခ်ာလို႔ အထစ္အေငါ့ကမရွိ ေအာ္ စာေရးသူ ဘေလာ့ဂါမ်ားေတာ္လိုက္ၾကပါဘိ။ က်မက စာေရးေနက်မဟုတ္ေတာ့ စာဖတ္သူမ်ား ဖတ္ရတာ အဖုအထစ္ေတြျဖစ္ေနမွာေတာ့ ရာခိုင္ႏႈံးမ်ားမွာပါ။ နားလည္သည္းခံၿပီး ဖတ္ေပးၾကတာကုိ ႀကိဳတင္ေက်းဇူးတင္ထားပါရေစေနာ္။
ဒီကေန႔ေတာ့ စားေသာက္ဖြယ္ရာတစ္ခုခု လုပ္စားမယ္စိတ္ကူးမိၿပီးေရခဲေသတၱာထဲမွာ ဟိုရွာသည္ရွာ လိုက္ရွာေတာ့ စပါဂက္တီ (ေခါက္ဆြဲေျခာက္) နဲ႔ စပါဂက္တီ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့ ကိုေတြ႔တယ္ ဒီမွာတင္ အစားအေသာက္ကို စိတ္ဝင္စားတဲ့ ဘေလာ့ဂါ မိတ္ေဆြမ်ားပါ လြယ္လြယ္ကူကူ လုပ္စားလို႔ရေအာင္ ပို႔စ္လဲတင္မယ္ဆိုတဲ့ ရည္ရြယ္ခ်က္က ေခါင္းထဲဝင္လာမိတယ္။
စပါဂက္တီအစားအစာဟာ အီတလီအစားအစာျဖစ္တာကို အားလံုးလိုလိုသိၾကမွာပါ ဆီဒိုးနား အယ္လ္အိုပယ္ တို႔လိုေနရာေတြမွာေတာ့ စပါဂက္တီစစ္စစ္ကို အရသာရွိရွိသံုးေဆာင္ႏိုင္မွာျဖစ္ပါတယ္ က်မကေတာ့ အရသာေကာင္းဘို႔နဲ႔ ပါဝင္တဲ့ပစၥည္းေလးေတြ အတတ္ႏိုင္ဆံုးတူေအာင္ႀကိဳးစားၿပီး ကိုယ္တိုင္ပဲလုပ္စားလိုက္တယ္။
လုပ္နည္းကေတာ့ လြယ္လြယ္ေလးပါ အေရးႀကီးတာက စပါဂယ္တီေခါက္ဆြဲေျခာက္ အစစ္ျဖစ္ဘို႔ရယ္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့ကလဲ စပါဂက္တီအတြက္လုပ္ထားတဲ့ အႏွစ္ျဖစ္ဘို႔ပါပဲ က်မကေတာ့ ဒိန္ခဲအမႈန္႔ကို ႏွစ္သက္လို႔ ထည့္သံုးပါတယ္။ တခ်ိဳ႕ကေတာ့ ႏွစ္မ်ိဳးမေရာပဲ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့သီးသန္႔သံုးၿပီး တခ်ိဳ႕ကေတာ့ ဒိန္ခဲအမႈန္႔သီးသန္႔သံုးတတ္ပါတယ္ ဒါကေတာ့ ကိုယ္ႏွစ္သက္တဲ့အေပၚမွာ အမ်ိဳးမ်ိဳး ထည့္သံုးၾကတာပါ။
ပံုမွာပါတဲ့အတိုင္းေခါက္ဆြဲ ကိုေရေႏြးမွာျပဳတ္ရပါတယ္ စပါဂက္တီေခါက္ဆြဲကို အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲ ကိုျပဳတ္သလို မျပဳတ္မိေစဘို႔သတိထားရပါမယ္ စပါဂက္တီေခါက္ဆြဲကိုေရ ပြက္ပြက္ဆူတဲ့အထဲကို ၃မိနစ္ကေန ၄မိနစ္ေလာက္အထိဆိုရင္ အဆင္ေျပပါတယ္။ စားၾကည့္လို႔မာေနရင္ ၁မိနစ္ေလာက္ ထပ္ျပဳတ္လို႔ရပါတယ္ေပ်ာ့သြားရင္ေတာ့ စားရတဲ့အရသာေျပာင္းလဲသြားပါတယ္။ေခါက္ဆြဲကိုျပဳတ္ၿပီးရင္ သင့္ေတာ္တဲ့ ပန္းကန္ထဲထည့္ထားပါ။
ၾကက္သားကို အသားခ်ည္းေတာက္ေတာက္စင္းၿပီး ဆား ၾကက္မႈန္႔ ငရုပ္ေကာင္း တို႔ကိုထည့္ပါတယ္ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုေထာင္းၿပီးထည့္နယ္ပါ ၿပီးရင္ေရအနည္းငယ္ ထည့္ၿပီး ၾကက္ေတာက္ေတာက္ ကို ႏူးတဲ့အထိေရခမ္းျပဳတ္ပါတယ္။ ေရခမ္းသြားၿပီဆိုရင္ေတာ့ စပါဂက္တီအတြက္ သီးသန္႔ထုတ္လုပ္ထားတဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့ကိုေရာထည့္ၿပီး ပြက္လာတဲ့အထိ ေမႊေပးပါတယ္။ ေခါက္ဆြဲထည့္ထားတဲ့ ပန္းကန္ထဲကို ပံုပါအတိုင္း ခ်က္ထားတဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္ေဆာ့ကို ေလာင္းထည့္ၿပီးရင္ စားသံုးဖို႔အဆင္သင့္ပါပဲ။
စပါဂက္တီစားနည္းေလးပါ ႀကံဳတုန္းေလးေျပာခဲ့မယ္ေနာ္ ခရင္းကို ညာလက္နဲ႔ကိုင္ၿပီးေခါက္ဆြဲထဲ ထည့္စိုက္ပါ နာရီလက္တံလို တစ္ဖက္တည္းကို လွည့္သြားတဲ့အခါ စပါဂက္တီေခါက္ဆြဲလိပ္ေလး  ပံုျဖစ္လာပါတယ္ အဲဒီအလိပ္ေလးကို ဘယ္လက္မွာကိုင္ထားတဲ့ ထမင္းစားဇြန္းထဲကို ထည့္ၿပီးစားရပါတယ္
က်မစပါဂက္တီကို စားဘူးတာေတာ့ ၾကာပါၿပီ ဒါေပမဲ့ လြန္ခဲ့တဲ့ ၁၀ႏွစ္ေလာက္က က်မကို စပါဂက္တီစားနည္း မွားေနတယ္ဆိုၿပီး က်မနဲ႔ က်မရဲ႕လုပ္ေဖာ္ကိုက္ဖက္တို႔ကို သူေဌးကသင္ေပးခဲ့တာေလး သတိယလို႔ဒီစာပုိုဒ္ေလးကို ထည့္ၿပီးေရးခဲ့ျခင္းျဖစ္ပါတယ္။ စပါဂက္တီလုပ္စားၿပီး အရသာမေတြ႔ရင္ေတာ့ စိတ္ဆိုးနဲ႔ေနာ္။ ေနာက္တစ္မ်ိဳးထပ္ၿပီး လုပ္စားၾကတာေပါ့။
စပါဂက္တီပန္းကန္ထဲမွာ ခရင္းေတြမ်ားေနတာက က်မစားစရာ တစ္ခုခုလုပ္ၿပီဆိုရင္ အိမ္သူအိမ္သား အားလံုးက  တၿပိဳင္တည္း အင္နဲ႔အားနဲ႔ စားဖို႔ရာ ဝိုင္းအားေပးၾကတယ္ေလ အဲဒါေၾကာင့္ပါ း)

ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္

ခဏေစာင့္ပါ...

 
©2012 အန္တီတင့္၏ အမွတ္တရေလးမ်ား | Design by Mozz