x

9.6.11

ၿမိန္ရာဟင္းေကာင္း



ညေနက က်မရဲ႕ သားေတြအတြက္ လြယ္လြယ္ကူကူနဲ႔ ခ်က္ၿပီး စားလို႔ေကာင္းတဲ့ ဟင္းခ်က္နည္းေလးကို မိဘနဲ႔ေဝးေနၾကရၿပီး ကိုယ္တိုင္ ခ်က္ျပဳတ္ စားေနရတဲ့ သူမ်ားအတြက္ ပို႔စ္တစ္ခုအျဖစ္  တင္ေပးလိုက္ပါ တယ္။ ဟင္းခ်က္ရာမွာ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငရုပ္သီး အစရွိတာေတြ ကို ေထာင္းျခင္း ဒါမွမဟုတ္ ႀကိတ္ျခင္း ဒါမွမဟုတ္ ပါးပါးလွီးျခင္း ၊ျပဳလုပ္ၿပီးသည့္ အခါတြင္လည္း ဆီခ်က္သတ္ရင္ ကိုယ္တိုင္ျဖစ္ေစ ပတ္ဝန္း က်င္ျဖစ္ေစ အေညွာ္နံ႔ကို ခံရမွာျဖစ္တဲ့အတြက္ က်မဟင္းခ်က္ရင္ လံုးခ်က္တဲ့နည္းကို အၿမဲလိုလို သံုးပါတယ္။




                  ဝက္သား (သို႔မဟုတ္) ၾကက္သားကို သင့္ေတာ္တဲ့ အတံုးေလးမ်ား တံုးထားပါ။


     ၾကက္သြန္နီဥေလးေတြကို ေလးစိတ္ခြဲထားၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴဥေလးေတြကို အျပားလိုက္ရိုက္ထားပါ။


                                    ပန္းပြင့္ မုန္လာဥနီတို႔ကို အေနေတာ္လွီးထားပါ


 အသားကို ဆား ပဲငံျပာရည္ ရွာလကာရည္ ၾကက္မႈန္႔ (တခ်ိဳ႕လည္း အခ်ိဳမႈန္႔သံုးပါတယ္) တို႔နဲ႔ နယ္ၿပီး ဆီ ထည့္ကာ မီးဖိုေပၚတြင္ တည္ထားပါ။


        ပန္းပြင့္ မုန္လာဥနီတို႔ကို ၾကက္သြန္ဥနီ အမႊာအနည္းငယ္ႏွင့္ စိမ္းစိမ္းေလး ေၾကာ္ ထားပါ။

ၾကက္အရိုးမ်ားကို ၾကက္သြန္ျဖဴ အနည္းငယ္ ဂ်င္းအနည္းငယ္ ဆား ငံျပာေရ ၾကက္မႈန္႔ ငရုတ္ေကာင္းမႈံ႕ တို႔ႏွင့္ျပဳတ္ထားပါ။

 အသားဆီျပန္၍ ေမႊးလာခ်ိန္မွာ အဆင္သင့္လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ဥနီ ၾကက္သြန္ဥျဖဴ တို႔ကို မီးဖိုတြင္ တည္ထားေသာ အသားထဲသို႔ထည့္ၿပီး ေမႊေပးပါ။ ေရခမ္းၿပီး ဆီျပန္လာလွ်င္ အေရာင္အဆင္းလွၿပီး ေမႊးလာ မည္ျဖစ္သည္။ အသားမႏူးေသးက ေရထပ္ထည့္၍ ယခင္အတိုင္း ဆီျပန္လာသည္အထိ ခ်က္ထားပါ။ အသားလည္းႏူး ေရလည္းခမ္းၿပီဆိုက ခပ္စိမ္းစိမ္းေက်ာ္ထားေသာ ပန္းပြင့္ မုန္လာဥနီတို႔ကို ေရာေမႊၿပီး နယ္ေပးပါ။ 


                                    စားေသာက္ရန္အဆင္သင့္ ဟင္းတစ္ခြက္ရပါၿပီ။


 ဝက္သား မစားသူမ်ားအတြက္ ၾကက္သားကိုလည္း အလားတူခ်က္ျပဳတ္ျခင္းျဖင့္ ဟင္းတစ္ခြက္ရပါမည္။

ၾကက္ရိုးႏွင့္ျပဳတ္ထားေသာ ဟင္းခ်ိဳလည္း ရၿပီျဖစ္တဲ့အတြက္ ေနာက္ထပ္ဟင္းတစ္ခြက္ ရပါၿပီ။

အခ်ိဳဟင္းခ်ည္းျဖစ္ေနသျဖင့္ အစပ္အဟပ္တည့္ေစရန္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္ေလးပါ ခ်က္လိုက္ပါက ပို၍ထမင္း စား ၿမိန္ပါလိမ့္မည္။ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုလည္း ခပ္ထူထူေလးလွီးၿပီး ႀကိတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ငရုပ္သီးတို႔နဲ႔အတူ ဆား ၾကက္မႈန္႔ ငံျပာရည္ တို႔ကို ထည့္၍ ေမႊပါ။ ဆီအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး မီးဖိုတြင္တည္ၿပီး ဆီျပန္လာသည့္အခါတြင္ စားရန္အသင့္ျဖစ္သည့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္ကို ရပါၿပီ။ (တခ်ိဳ႕လည္း နံနံပင္အုပ္ပါ တယ္)


အကယ္၍သာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငါးပိခ်က္ ခ်က္စားလိုပါက ငါးပိကို အရည္ေဖ်ာ္ၿပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္ထဲသို႔ ထည့္ ရပါမယ္။ ေရခမ္း ဆီျပန္လာက စားသံုးရန္အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။

ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္

ခဏေစာင့္ပါ...

 
©2012 အန္တီတင့္၏ အမွတ္တရေလးမ်ား | Design by Mozz