11.6.11

ၾကက္-အာလူး ပလာတာ ခ်က္စားၾကစို႔ကြယ္



ဒီကေန႔ စေနေန႔မွာ ညီအစ္မေတြ က်မေနတဲ့အိမ္မွာ ဆံုၾကတယ္ေလ ညီမအႀကီးနဲ႔ ညီမအငယ္ကေတာ့ စကၤာပူမွာ ေနတာၾကာပါၿပီ က်မလည္း သားေတြဆီ အလည္ေရာက္ေနတဲ့အခ်ိန္ မေန႔ညက ညီမအလတ္က ရန္ကုန္ကေန သူ႔သားေမြးေန႔ဆိုၿပီး ေရာက္လာျပန္တယ္။ ညီမေတြအားလံုး ဆံုၿပီဆိုရင္ က်မေနတဲ့အိမ္မွာ တစ္ခုခုလုပ္စားေလ့ရွိပါတယ္။ အငယ္ဆံုးကို ဦးစားေပးေမးေတာ့ ၾကက္သား အာလူး ပလာတာ စားခ်င္ပါ တယ္တဲ့ ဒါနဲ႔ပဲ ဒီကေန႔မနက္ ၾကက္-အာလူး ပလာတာ လုပ္စားၾကပါတယ္။ ၾကက္သား အာလူး ပလာတာ လုပ္ေနစဥ္မွာ က်မ စဥ္းစားမိပါတယ္။ ရပ္ေဝးေရာက္ မိတ္ေဆြမ်ားနဲ႔ ဘေလာ့ဂ္ဂါမိတ္ေဆြေတြလည္း လြယ္ကူစြာ လုပ္လို႔ရတဲ့ ၾကက္သား အာလူး ပလာတာကို လုပ္စားၾကမွာပါ ဒါေပမယ့္ လုပ္နည္းေလးေတြ နည္းနည္းပါးပါး လြဲတာေလာက္ေတာ့ ရွိမွာေပါ့ေနာ္။ အဓိက ကေတာ့ လြယ္ကူ ျမန္ဆန္ၿပီး စားေကာင္းတဲ့ ဟင္းတစ္ခြက္ျဖစ္လာဖို႔ပါပဲ။


ၾကက္သားကို အသင့္အတင့္ အတံုးကေလးေတြ တုံးၿပီး ဆား ဆႏြင္း ငရုပ္မႈန္႔ မဆလာမႈန္႔ ၾကက္မႈန္႔ ငံျပာ ရည္တို႔နဲ႔ နယ္ၿပီးႏွပ္ထားပါ။


ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဂ်င္း တို႔ကို ႀကိတ္ၿပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အေစ့မ်ားထုတ္ကာ ပါးပါးလွီးပါ။ အဲဒီေနာက္ မွာ ႀကိတ္ၿပီး သိုမဟုတ္ ေထာင္းၿပီး အစာမ်ားႏွင့္ လွီးၿပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးတြင္ ဆား ဆႏြင္း ငရုပ္မႈန္႔ တို႔ႏွင့္ေရာ နယ္ၿပီး ယခင္ႏွပ္ထားေသာ ၾကက္သားထဲသို႔ထည့္ပါ။ ဆီထည့္ၿပီး မီးဖိုေပၚတြင္တည္လိုက္ပါ။


                အာလူးကို သင့္ေတာ္တဲ့ အတံုးေလးေတြ တံုးၿပီး ဆား ဆႏြင္း နယ္ၿပီး ေၾကာ္ထားပါ။


 ၾကက္သြန္နီ ေဂၚဖီ ငရုပ္သီး သခြားသီးတို႔ကို ပါးပါးလွီးၿပီး ဆားအနည္းငယ္ ထည့္နယ္ပါ။ အဲဒီေနာက္ သံပုရာ ရည္ညွစ္ၿပီး သမေအာင္ နယ္ျခင္းျဖင့္ ၾကက္-အာလူး ပလာတာႏွင့္ တြဲၿပီးစားသံုးႏိုင္တဲ့ အခ်ဥ္ကို စားသံုရန္ အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ




ၾကက္သားဟင္းလည္းႏူးၿပီး အာလူးတုံုးေက်ာ္လည္း ႏူးၿပီဆိုရင္ ႏွစ္ခုေရာၿပီး ၅မိနစ္ခန္႔ ဆက္ေမႊၿပီးလွ်င္ ပလာတာနဲ႔ စားဖို႔ရာ ၾကက္သား အာလူးဟင္း အဆင္သင့္ျဖစ္ပါၿပီ


ပလာတာကိုေတာ့ ဂ်ံဳနဲ႔လုပ္ရပါတယ္။ ဆားအနည္းငယ္ႏွင့္ ေရထည့္ကာ နယ္ရပါတယ္ နယ္ၿပီးလွ်င္ အခြံပါကြမ္းသီးလံုးခန္႔ အလံုးမ်ားလံုးၿပီး ဂ်ံဳမႈန္႔ျဖဴးထားေသာ မ်က္ႏွာျပင္ေပၚမွာ တစ္လံုးခ်င္း ဒလိမ့္တံုးနဲ႔ အခ်ပ္ဝိုင္း လုပ္ရပါတယ္။ ရလာတဲ့ အခ်ပ္ဝိုင္းကို ဆီနည္းနည္းနဲ႔ ေၾကာ္ပါက ပလာတာရပါၿပီ။ 

တကယ္လို႔သာ အထပ္တစ္ရာ ပလာတာ စားခ်င္တယ္ ဆိုရင္ေတာ့ ဆီသုတ္ၿပီး ပါးပါးေလးရတဲ့အထိ အခ်ပ္ ဝိုင္းလုပ္ရပါတယ္။ အဲဒီအခ်ပ္ဝိုင္းကို လိပ္လိုက္ပါ အရွည္အလိပ္ေလး ရၿပီဆိုရင္ ခရုေခြလိုေခြလိုက္ပါေခြၿပီး ရင္ အေပၚကေနျပန္ၿပီးဒလိမ့္တုံုးနဲ႔ လွိမ့္ျခင္းျဖင့္ ေၾကာ္ရန္ အသင့္ျဖစ္ေသာ အထပ္တစ္ရာ ပလာတာကို ရပါၿပီ။


                         ၾကက္-အာလူး ပလာတာကို အခ်ဥ္ေလးနဲ႔ သံုးေဆာင္လို႔ရပါၿပီကြယ္။


                                   ညီအစ္မေလးေယာက္ အမွတ္တရ (၁၁-၆-၂၀၁၁)

ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္

ခဏေစာင့္ပါ...

 
©2012 အန္တီတင့္၏ အမွတ္တရေလးမ်ား | Design by Mozz