23.6.11

ညေနစာ



မေန႔ညက ညီမဝမ္းကြဲတစ္ေယာက္ စကၤာပူကိုေရာက္လာတယ္ဆိုလို႔ ညီမေလးက ဒီကေန႔ သူ႔အလုပ္က အျပန္ က်မအိမ္ကိုဝင္လာၿပီး အဲဒီညီမဝမ္းကြဲအိမ္ကို သြားႏႈတ္ဆက္ၾက ဖို႔ေျပာပါတယ္။ က်မလည္း ဒီကေန႔ တင္မဲ့ပို႔စ္ကို အစပ်ိဳးရံုတင္ရွိပါေသးတယ္။ ဒါနဲ႔ပဲ က်မ စဥ္းစားမိတယ္ တကယ္လို႔ က်မအျပင္ကိုထြက္ၿပီ ဆိုရင္ေတာ့ ေတာ္ေတာ္နဲ႔ျပန္ေရာက္မယ္ မထင္ပါ။ ရာခိုင္ႏံႈး ၈၀ပါပဲ။ ပို႔စ္တစ္ခုလည္း မျဖစ္မေနတင္ခဲ့ ခ်င္ေသးတယ္။ ဒီေတာ့ ‘ဒီကေန႔ ဘာခ်က္စားရရင္ ေကာင္းပါ့မလဲ’ ဆိုတဲ့ သူေတြအတြက္ရယ္ ဘေလာ့ဂ္ကို အားေပးသူမ်ား ဖတ္ပါေစေတာ့ရယ္လို႔ ေစတနာနဲ႔ တင္ေပးလိုက္ျခင္းျဖစ္ပါတယ္။

က်မတျခားဘေလာ့ဂ္ေတြကို အလည္သြားရင္းနဲ႔ စားေသာက္ဖြယ္ရပ္ဝန္းမွာ စံုစံုလင္လင္စားေသာက္ ဖြယ္ေလးေတြကို သပ္သပ္ယပ္ယပ္ လွလွပပနဲ႔ ခ်က္ျပထားတာကို အေတာ္ေလး သေဘာက်ပါတယ္။ လြယ္လြယ္ကူကူ ခ်က္ႏိုင္ေအာင္လည္း နည္းလမ္းေတြကို ရွင္းရွင္းလင္းလင္း ကြက္ကြက္ကြင္းကြင္း ၊ေရးထားၾကပါတယ္။ က်မအေနနဲ႔ ဒီပို႔စ္ကို တင္ခ်င္တဲ့ဆႏၵေၾကာင့္သာ တင္လိုက္ရေပမယ့္ ဓာတ္ပံုကို တစ္္ဆင့္ျခင္း မရိုက္မိတဲ့အတြက္ ခ်က္ျပဳတ္မဲ့သူေတြေတာ့ ပံုၾကည့္ၿပီး ခ်က္ရမွာထက္ စာဖတ္ၿပီး ခ်က္ရမလို ၊ျဖစ္ေနပါတယ္။ ညေနဖက္ အလုပ္ (သို႔) ေက်ာင္းကေန ပင္ပင္ပမ္းပမ္း ၊ျပန္လာမဲ့ သားတို႔နဲ႔ တူေလးေတြအတြက္ ညေနစာဟင္းကို သြက္သြက္ကေလး က်မ ခ်က္ျပဳတ္ခဲ့ပါတယ္။

ေရခဲေသတၱာအေပၚထပ္မွာ သိမ္းထားတဲ့ ၾကက္အေတာင္ပံထုတ္ကို ပလပ္စတစ္အိတ္ထဲမွထုတ္၍ အခဲ လိုက္ေရေဆးၿပီး ဒယ္အိုးမွာထည့္ပါတယ္။ ၄င္းၾကက္ေတာင္ပံအခဲေပၚကို ဆား၊ ဆႏြင္း၊ ငရုပ္မႈန္႔၊ ငံျပာရည္၊ ၾကက္မႈန္႔၊ မဆလာမႈန္႔နဲ႔ ဆီတို႔ထည့္ၿပီး မီးဖိုမွာတည္ထားလိုက္ပါ။ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္းတို႔ကို ၾကိတ္ၿပီး အေပၚမွထပ္ထည့္ပါ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အေစ့ဖယ္ကာ အဆင္ေျပသလိုလွီးၿပီး ထည့္ပါ။ တခန အၾကာမွာ အပူေငြ႔ေၾကာင့္ ၾကက္သားခဲဟာ အလိုလိုေျပသြားၿပီး ၾကက္ေတာင္ပံ အေခ်ာင္းလိုက္ ကြဲသြား ပါလိမ့္မယ္။ အလိုလိုထြက္လာေသာ ေရမ်ားခမ္းကာ ဆီျပန္လာတဲ့အခါမွာေတာ့ စားသံုးရန္အတြက္ အဆင္ သင့္ျဖစ္တဲ့ ၾကက္သားဟင္းတစ္ခြက္ ရပါၿပီ။

အစိမ္းေၾကာ္အတြက္ေတာ့ မုန္လာဦနီ ပန္းေဂၚဖီပြင့္ အျဖဴ ႏွင့္ အစိမ္း၊ ေဂၚဖီထုပ္ တို႔ကို အလိုက္သင့္လွီးၿပီး ထုထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴအား ဆႏြင္းနည္းနည္းႏွင့္ ဆီသတ္ခါ ေၾကာ္လိုက္ပါတယ္။ အေရာင္ အနံ႔ႏွင့္ အရသာေကာင္းေစဖို႔ ပဲငံျပာရည္ အနည္းငယ္ ထည့္ၿပီး စိမ္းစိမ္းေလးေၾကာ္လိုက္ျခင္းျဖင့္ စားသံုးရန္ အတြက္ အဆင္သင့္ျဖစ္တဲ့ အစိမ္းေၾကာ္တစ္ခြက္ ရပါၿပီ။

တံုယမ္းဟင္းခ်ိဳအတြက္ကေတာ့ သီးသန္႔ခ်က္ေနစရာမလိုပါဘူး၊ အစိမ္းေၾကာ္အတြက္ လွီးထားတဲ့ မုန္လာဥ နီ ပန္းေဂၚဖီပြင့္ အျဖဴ ႏွင့္ အစိမ္း၊ ေဂၚဖီထုပ္ ထုထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ တို႔ကို တုံယမ္းခဲ ႏွစ္ခဲခန္႔နဲ႔ အတူေရာ ကာဒန္အိုးထဲမွာ ေရထည့္ကာတည္လိုက္ပါ။ ဆား၊ ၾကက္မႈန္႔၊ ငံျပာရည္ တို႔ကိုအနည္းငယ္သာထည့္ပါ တံုယမ္းအခဲမွာ အရသာနကိုယ္က ပါၿပီးသားမို႔ျဖစ္ပါတယ္။ အိမ္မွာငံုးဥ ဝယ္ထားတာ မရွိတဲ့အတြက္ ၾကက္ဥ ကို သပ္သပ္ျပဳတ္ထားပါတယ္။ ဟင္းခ်ိဳပြက္ၿပီး ေမႊးလာတဲ့အခါ ၾကက္ဥကို လိုအပ္သလို ျခမ္းၿပီးျဖစ္ေစ အလံုးလိုက္ျဖစ္ေစ ထည့္ပါ။ စားသံုးရန္အတြက္ အဆင္သင့္ျဖစ္တဲ့ တံုယမ္းဟင္းခ်ိဳတစ္ခြက္ကို ရပါၿပီ။ (အဆင္ေျပသလိုပဲ ရွိတာနဲ႔ခ်က္ခဲ့ပါၿပီ)



ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္

ခဏေစာင့္ပါ...

 
©2012 အန္တီတင့္၏ အမွတ္တရေလးမ်ား | Design by Mozz