19.8.11

ရန္ကုန္-ဘိတ္ကပ္ေၾကးကိုက္


က်မရဲ႕ စာဖတ္သူမိတ္ေဆြမ်ား တစ္နည္းအားျဖင့္ အားေပးသူမိတ္ေဆြမ်ား အခ်ိန္ပိုနာရီဝက္ေလာက္ရွိခဲ့ရင္ ဒီကေန႔မနက္ ခ်က္ခဲ့တဲ့ ရန္ကုန္-ဘိတ္ကပ္ေၾကးကိုက္ကို လက္စြမ္းျပၾကည့္ၾကပါေနာ္ း)။ အကယ္၍သာ ဘိတ္သူဘိတ္သား အစစ္မ်ားက က်မရဲ႕ ဘိတ္ကပ္ေၾကးကိုက္ကိုဖတ္ၿပီး ျဖည့္စြက္စရာေလးမ်ား ရွိခဲ့ရင္ အႀကံဥာဏ္ေလး ေပးခဲ့ပါလို႔ ေတာင္းဆိုပါရေစ။ ရန္ကုန္သူ အန္တီတင့္ရဲ႕ ဘိတ္ကပ္ေၾကးကိုက္မို႔ ရန္ကုန္ - ဘိတ္ ကပ္ေၾကးကိုက္လုိ႔ အမည္ေပးၿပီး ပို႔စ္ေလးတစ္ပုဒ္အျဖစ္ မွ်ေဝေပးလိုက္ပါတယ္ေနာ္။











ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ားကေတာ့-
ညွပ္ေခါက္ဆြဲ (သို႔) နန္းျပား၊ ပဲပင္ေပါက္၊ ၾကက္သြန္မိတ္၊ ကုဆိုင္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သား၊ၾကက္ရိုး (ဟင္းခ်ိဳ အတြက္) ျပည္ႀကီးငါး၊ ပုစြန္၊ ၾကက္ဥ၊ဆား၊ ၾကက္မႈန္႔၊ ငံျပာရည္၊ ပဲငံျပာရည္၊ ဆႏြင္းမႈန္႔တို႔ျဖစ္ပါတယ္။




ၾကက္သား၊ ျပည္ႀကီးငါး၊ ပုစြန္တို႔ကို ဆား ၾကက္မႈန္႔ ငံျပာရည္ ဆႏြင္းမႈန္႔တို႔နယ္ၿပီး ေရအနည္းငယ္ထည့္၍ သီးသန္႔စီ အႏူးျပဳတ္ထားပါ။ အႏူးညီသြားလွ်င္ သံုးမ်ိဳးစလံုးကို သမေအာင္ေရာေမႊၿပီး ပန္းကန္တစ္ခ်ပ္တြင္ ထည့္ထားပါ။ ၾကက္ရိုးကို ၾကက္သြန္ျဖဴ အျပားရိုက္ ၅မႊာခန္႔၊ ဆား ၾကက္မႈန္႔ ငံျပာရည္ ဆႏြင္း တို႔နယ္ၿပီး ဒန္အိုးထဲသို႔ ေရထည့္ကာဟင္းခ်ိဳအတြက္ ၾကာၾကာပြက္၍အသားႏူးသည္အထိ ျပဳတ္ထားလိုက္ပါ။



နန္းျပားကို ပဲငံျပာရည္အနည္းငယ္ႏွင့္ အေရာင္လည္းလွ အရသာလည္းရွိေစရန္နယ္ထားပါ။ က်မအိမ္မွာ ေတာ့ အေရာင္လွရံုေလာက္ နည္းနည္းပဲထည့္သံုးပါတယ္။

ဒယ္အိုးတြင္ ဆီထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းကို ဆႏြင္းအနည္းငယ္ထည့္၍ ဆီသတ္ပါ။ ေမႊးလာေသာအခါ ယခင္ အႏူး ျပဳတ္ထားေသာ ၾကက္သား၊ ျပည္ႀကီးငါး၊ ပုစြန္တို႔ကို ေရာထည့္ကာေမႊၿပီးနန္းျပားကိုထည့္ပါ။ ဆား ငံျပာရည္ တို႔ကိုလိုအပ္သေလာက္ ထည့္ၿပီးေမႊပါ။ ၿပီးလွ်င္ ပဲပင္ေပါက္ႏွင့္ ကုဆိုင္တို႔ကိုထည့္ေမႊပါ။ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္ထည့္ပါ။ သမသြားလွ်င္ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္ဥကိုထည့္ လိုက္ျခင္းျဖင့္ ရန္ကုန္-ဘိတ္ကပ္ေၾကးကိုက္ ရပါၿပီ။

 ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥကို အခ်ပ္လိုက္ေၾကာ္ၿပီး လိပ္ကာ ထိုအလိပ္ကိုေအးေသာအခါ ပါးပါးလွီးထားပါ။



တြဲဖက္စားသံုးရန္ အခ်ဥ္ရည္ကိုေတာ့ မန္က်ည္းမွည့္ကို ေရစိမ္ၿပီး အႏွစ္ကိုယူကာ ထန္းလ်က္ေထာင္း၊ ငရုပ္ သီးစိမ္းေထာင္း၊ ဆား၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းတို႔ႏွင့္ ေရာေမႊသမလိုက္ျခင္းျဖင့္ အရသာရွိေသာ အခ်ဥ္ရည္ကို ရပါမည္။ (အိမ္မွာအေၾကာ္မ်ား ေၾကာ္စားလွ်င္လည္း အထက္ပါအခ်ဥ္ရည္ျဖင့္ တြဲဖက္စားသံုးေလ့ ရွိပါတယ္) နံနံပင္ႏွစ္သက္လွ်င္ နံနံပင္ကိုေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီးလွ်င္ ပါးပါးလွီးၿပီးအခ်ဥ္ရည္ထဲသို႔ ထည့္ေမႊျခင္းျဖင့္ စားသံုးႏိုင္ပါတယ္။



ၾကက္ရိုးျပဳတ္ႏူးသြားၿပီးအပြက္ၾကာလွ်င္ ၾကက္သြန္မိတ္ပါးပါးလွီးငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔တို႔ ထည့္ကာ အရသာ ေကာင္းမြန္ေသာ ဟင္းခ်ိဳတစ္ခြက္သည္လည္း ရန္ကုန္-ဘိတ္ကပ္ေၾကးကိုက္ႏွင့္ တြဲဖက္စားသံုးရန္ အလြန္ လိုက္ဖက္ ပါတယ္။ ရန္ကုန္-ဘိတ္ကပ္ေၾကးကိုက္၊ ၾကက္ရိုးဟင္းခ်ိဳနဲ႔ အခ်ဥ္ရည္တို႔ အဆင္သင့္ျဖစ္ၿပီမို႔ ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ လို႔ရၿပီေနာ္



ရန္ကုန္-ဘိတ္ကပ္ေၾကးကိုက္္ သံုးေဆာင္ၿပီးရင္ အအီေျပေစဖို႔ နာနတ္သီးနဲ႔ နဂါးေမာက္သီး အဆင္သင့္ေလး လုပ္ေပးထားတယ္ေနာ္။ လာေရာက္အားေပးသူမ်ားကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္။

ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္

ခဏေစာင့္ပါ...

 
©2012 အန္တီတင့္၏ အမွတ္တရေလးမ်ား | Design by Mozz