11.9.11

လတ္ဆတ္သန္႔စင္ ထိုင္းငါးကင္


ဆလားဗီးယားငါး (က်မသားကေတာ့ တီးလားဗီးယား တဲ့)၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုပ္သီးစိမ္း၊ ခ်ီတို (ငရုပ္သီးေဆာ့)၊ ပဲငံျပာရည္၊ ဆား၊ ၾကက္မႈန္႔(အရသာမႈန္႔)၊ သံပရာသီး၊ ရွမ္းနံနံ၊ ပင္စိမ္းရြက္၊ အလ်ဴမီနီယံအခ်ပ္ (Aluminium Foil) တို႔ျဖစ္ပါတယ္။ လုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္ကို ပံုေလးေတြနဲ႔ ရွင္းျပသြားရင္ ပိုမိုလြယ္ကူမယ္လို႔ ထင္ပါတယ္။ ႀကိဳးစားၾကည့္ၾကေနာ္ း)
                     ငါးကိုအေၾကးထုိးၿပီး ဗိုက္ခြဲ အူထုတ္ မႊန္းၿပီးရင္ ဆားနဲ႔ ရသာမႈန္႔တို႔နယ္ထားပါ
                   ငရုပ္သီး  ရွမ္းနံနံ ပင္စိမ္းရြက္ ၾကက္သြန္ျဖဴ တို႔ကိုဆားအနည္းငယ္ထဲ့ၿပီးေထာင္းထားပါ
           ခ်ီတိုငရုတ္ေဆာ့ထဲကို ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း ငရုပ္သီးေထာင္းနဲ႔ သံပုသီးအရည္ညွစ္ထည့္ပါ

                            ပင္စိမ္းရြက္ ရွမ္းနံနံ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ကို နယ္ၿပီး ၃နာရီၾကာ ႏွပ္ထားပါ
                    ပစၥည္းစံုအဆင္သင့္ျဖစ္ၿပီဆိုက ထိုင္းငါးကင္ စလုပ္ပါမည္          
                         ၃နာရီၾကာႏွပ္ထားေသာ အစာကိုငါးဝမ္းေခါင္းအတြင္းသို႔သိပ္ထည့္ပါတယ္
                                       အလ်ဴမီနီယံအခ်ပ္ေပၚတြင္ ရွမ္းနံနံကို ၃ရြက္ခင္းပါတယ္
                                   ရွမ္းနံနံေပၚသို႔ သမထားၿပီးေသာခ်ီတိုေဆာ့ ဇြန္းႀကီး ၃ဇြန္းျဖဴးပါ
        အေပၚကေန အစာသြပ္ထားေသာ ငါးကိုတင္ၿပီး ခ်ီတိုေဆာ့အေပၚမွထပ္ထည့္ပါ ရွမ္းနံနံတင္ပါ
                                  အလ်ဴမီနီယံအခ်ပ္ျဖင့္ ငါးကို အထုပ္အျဖစ္သို႔ ထုတ္ပိုးလိုက္ပါ
                                                     ကင္ရန္အတြက္ ငါးထုပ္မ်ားရပါၿပီ
               မီးေသြးမီးျဖင့္ကင္ပါတယ္ အလ်ဴမီနီယံအခ်ပ္ ေဖါင္းလာက အတြင္းငါးသားက်က္ပါၿပီ
  ငါးထုပ္ကို ကပ္ေက်းျဖင့္ အေပၚကေနညွပ္ၿပီး ဖြင့္ပါတယ္
     အန႔ံ ေမႊးၿပီး အရသာရွိတဲ့ ထိုင္းငါးကင္ရပါၿပီ သီးသန္႔ေဆာ့မလိုပဲ ငါးေဘးမွအရည္ျဖင့္စားသံုးပါ

လြယ္တယ္မဟုတ္လားဟင္? လဘက္ေကာင္းေကာင္း စားခ်င္ရင္ေတာ့ ပေလာင္ေတာင္တက္ေႏွးရမယ္ေလ အစားအေသာက္မွာလည္း စိတ္ရွည္တာနဲ႔အမွ် အရသာရွိတဲ့ ဟင္းတစ္ပြဲ ရႏိုင္ပါတယ္ကြယ္။

ပုစြန္ကြ်တ္ေၾကာ္ ၾကက္ကြ်တ္ေၾကာ္

ပါဝင္တဲ့ပစၥည္းေလးေတြကေတာ့-
ပုစြန္၊ ၾကက္၊ ဂ်ံဳမႈန္႔၊ ၾကက္ဥ၊ ေပါင္မုန္႔၊ ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔၊ မိုင္းရိုးနက္စ္ (ႏွစ္သက္သူမ်ားအတြက္သာ)
အေတာ္လြယ္ကူတာမို႔ အခ်ိန္ရရင္ေတာ့ လုပ္စားၾကပါေနာ္။ "တတ္ၿပီးပညာမေလ့လာ မၾကာမရွည္ေပ်ာက္  တတ္သည္” တဲ့။ က်မေတာ့ ပညာေတြ ေမ႔သြားမွာစိုးရိမ္လို႔ မၾကာခန အေကာင္အထည္ေဖာ္ေလ့ရွိပါတယ္ း) ဒီမွာလည္း ပံုေလးေတြနဲ႔ လုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္ေျပာျပသြားပါ့မယ္။ ေၾကသြားတဲ့ ေပါင္မုန္႔ကို ဆား ငရုပ္ေကာင္း မႈန္႔တို႔နဲ႔ နယ္ပါတယ္။ ေပါင္မုန္႔ ၁၀၀ ဂရမ္ကို ဆားဇြန္းေသး ၂ဇြန္း ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔ ဇြန္းေသး ၂ဇြန္းသံုးတယ္
                            ေပါင္မုန္႔ကို ဘလင္ဒါနဲ႔ေၾကေအာင္ ျပဳလုပ္ပါ အဓိကေၾကသြားေစရန္
                                     ပုစြန္ကို အညစ္အေၾကးထုပ္ဖယ္ၿပီး အၿမီးခ်န္ကာ အခြံခြာပါ
                                   ဂ်ံဳမႈန္႔ ၾကက္ဥ ေခ်ၿပီးပါင္မုန္႔အေၾကတို႔မွာ အဆင့္ဆင့္နယ္ပါ
                                                ဆီအိုးတြင္ မုန္႔ႏွစ္နယ္ၿပီး ပုစြန္ကိုေၾကာ္ပါ
                                        ဆီအိုးတြင္ မုန္႔ႏွစ္နယ္ၿပီး ၾကက္ေတာင္ပံကိုေၾကာ္ပါ
                                                                         ပုစြန္ကြ်တ္ေၾကာ္
                                                                    ၾကက္ကြ်တ္ၾကာ္
         ပုစြန္ကြ်တ္ၾကာ္ ၾကက္ကြ်တ္ေၾကာ္တို႔ကို ေဆာ့ျဖစ္ ျဖစ္ေစ မိုင္းရိုးနက္စ္ျဖင့္ ျဖစ္ေစ သံုးေဆာင္ပါ

ကဲ…. ငါးကင္ထက္လြယ္တယ္ဆုိတာ အားလံုးလက္ခံမယ္ထင္ပါတယ္ း)
ရိုးရိုးေခါက္ဆြဲေၾကာ္ေလးကို ေကာ္ရည္ေလးနည္းနည္းထည့္ေၾကာ္ၾကည့္ပါ
                                              ငါးကင္နဲ႔ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ စားသံုးဖို႔ အဆင္သင့္ပါ

ငါးကင္၊ ပုစြန္ကြ်တ္ေၾကာ္၊ ၾကက္ကြ်တ္ေၾကာတို႔နဲ႔အတူ ေခါက္္ဆြဲေၾကာ္ေလးပါၾကာ္လိုက္တယ္ဆုိရင္ ဒီကေန႔ အတြက္ေတာ့ စားေသာက္ဖြယ္ ဖူဖူလံုလံုနဲ႔ အရသာရွိရွိ သံုးေဆာင္လို႔ရၿပီေပါ့ကြယ္။ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ကေတာ့ အားလံုးေသာ စာဖတ္သူတို႔ ေၾကာ္စားေနက်မို႔ အဆင့္ဆင့္ေျပာဖို႔ လိုမယ္မထင္ပါဘူး။ ၾကက္သား၊ ဘိုစားပဲ သီး၊ မုန္လာဥနီ၊ ပန္းေဂၚဖီပြင့္၊ ေဂၚဖီထုပ္၊ ပဲပင္ေပါက္တို႔ေၾကာ္ၿပီး ေကာ္ရည္ေလးနည္းနည္းထည့္လိုက္ရင္ရ ပါၿပီ။ စိတ္တိုင္းက် သံုးေဆာင္ၾကပါေနာ္။ 
(အန္တီတင့္ရဲ႕ အိမ္ေလးကို စိတ္ခ်စြာနဲ႔ ၁၀-ရက္ အပ္ခဲ့ၿပီေနာ္ း))

(စာဖတ္သူမ်ားအားလံုး စိတ္ဓါတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမ ခ်မ္းသာသုခနဲ႔ဲျပည့္ဝၾကပါေစ)

ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္

ခဏေစာင့္ပါ...

 
©2012 အန္တီတင့္၏ အမွတ္တရေလးမ်ား | Design by Mozz