23.9.11

မနက္စာ


ဒီကေန႔ အေစာႀကီးႏိုးေနတယ္ ေန႔စဥ္မနက္ ၅နာရီခြဲေလာက္ဆိုရင္ ႏိုးေလ့ရွိေပမယ့္ ဒီကေန႔မနက္ ေစာေစာ ၄နာရီေလာက္ထဲက ႏိုးေနတယ္။ အိပ္ယာႏိုးရင္ ကုတင္ေပၚမွာ တစ္မိနစ္ေတာင္မေနတတ္တာေၾကာင့္ က်မ အြန္လိုင္းေပၚေရာက္လာတယ္။ ထံုးစံအတိုင္း ဘေလာ့ေတြကို လိုက္လည္ရင္း ဟိုဖတ္သည္ဖတ္ေပါ့။ က်မ အေတြးတစ္ခုဝင္လာတယ္။ ဝင္လာတဲ့အေတြးကေတာ့ ျမစ္ဆံုဧရာနဲ႔ပတ္သက္ၿပီး ပို႔စ္တင္သည္ျဖစ္ေစ မတင္ သည္ျဖစ္ေစ ျမန္မာျပည္မွာ ေပါက္ဖြားသူ ျမန္မာျပည္သားအားလံုး ဧရာဝတီျမစ္ႀကီးကို ခ်စ္ခင္ ျမတ္ႏိုး တြယ္တာမွာေတာ့ အေသအခ်ာပါ။ အႂကြင္းမဲ့ယံုၾကည္မိတယ္။ ဘေလာ့ေမာင္ႏွမေတြအပါအဝင္ေပါ့ေလ။ စိတ္ပင္ပန္းမႈ ကိုယ္ပင္ပန္းမႈနဲ႔ ပင္ပန္းမႈမ်ားစြာနဲ႔ ဝမ္းတစ္ထြာအတြက္ က်မရဲ႕သားအပါအဝင္ လႈပ္ရွားရုန္း ကန္ေနၾကရတဲ့သူအားလံုးအတြက္ မနက္စာေလးေတာ့ ျပင္ဆင္ေကြ်းခ်င္စိတ္ေပၚလာတာေၾကာင့္ လြယ္ကူ စြာနဲ႔ ျပဳလုပ္လို႔ရၿပီး အရသာရွိတဲ့ ၾကက္ဥဆဲန္ဝတ္ခ်္ လုပ္ခဲ့တယ္။ လူတိုင္းလုိလိုနည္းအစံုစံုနဲ႔ လုပ္စားဖူးမွာပါ။ က်မလုပ္တဲ့ နည္းေလးအတုိင္း စမ္းသပ္လုပ္ၾကည့္ၾကပါေနာ္ း)

ပါဝင္တဲ့ပစၥည္းကလည္း ေပါင္မုန္႔ ၾကက္ဥ မိုင္းရိုးနက္စ္ ေထာပတ္ ဆား ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔ (၆)မ်ိဳးထဲပါ။
ၾကက္ဥကိုအမာျပဳတ္ၿပီး ေပါင္မုန္႔ကို ေထာပတ္သုတ္ထားပါ။ ၾကက္ဥကို ဆား ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔ မိုင္းရိုးနက္စ္ တို႔ထည့္ၿပီး ေၾကေအာင္ေခ်ပါ။ ေထာပတ္သုတ္ထားတဲ့ ေပါင္မုန္႔ထဲကို ထည့္ျခင္းျဖင့္  အဆင္သင့္စားလို႔ရတဲ့ ၾကက္ဥဆဲန္ဝတ္ခ်္ကို အရသာရွိရွိ သံုးေဆာင္ဖို႔အဆင္သင့္ ျဖစ္ပါၿပီ။ တစ္ခ်ိဳ႕လည္း Cheese ပါထည့္ၿပီး စား ၾကပါတယ္။

ေလာကီလူသားအားလံုး စိတ္ဓာတ္အစဥ္ ၾကည္လင္ေအးျမ ခ်မ္းသာသုခနဲ႔ ျပည့္ဝၾကပါေစ။

ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္

ခဏေစာင့္ပါ...

 
©2012 အန္တီတင့္၏ အမွတ္တရေလးမ်ား | Design by Mozz