19.1.12

ဟင္းသီးဟင္းရြက္စံု ငါးရံ႕ေခါင္းဟင္းခ်ိဳ


က်မတစ္ေလာက ေနမေကာင္းျဖစ္တဲ့အခ်ိန္မွာ အမ်ိဳးမ်ိဳးဂရုတစ္စိုက္ အားေပးခဲ့ၾကတဲ့ ေဆြမ်ိဳးမ်ား သူငယ္ခ်င္းမ်ား စာဖတ္သူမ်ားနဲ႔ ဘေလာ့ဂါေမာင္ႏွမမ်ားကို ေက်းဇူးအမ်ားႀကီး တင္ခဲ့သလို ပို႔စ္ျပန္တင္ရင္ တစ္ခုခုေတာ့ လုပ္ေကြ်းမယ္ဆိုတဲ့ အေတြးမ်ိဳးစဥ္းစားခဲ့တယ္။ ေနျပန္ေကာင္းစမွာ လည္း ‘အသက္ဥာဏ္ေစာင့္ ဥစၥာကံေစာင့္’ ဆိုသလို ကိုယ့္ရဲ႕အသက္အရြယ္ကို သတိထားၿပီး စိတ္ေရာကိုယ္ပါ ဘေလာ့ထဲမွာ အခ်ိန္မေပးျဖစ္ခဲ့ပဲ တစ္ေန႔ တစ္ေန႔ကို အခ်ိန္လစ္မစ္ထားၿပီး ကြန္ပ်ဴတာကို သံုးခဲ့တာေၾကာင့္ ဒီကေန႔မွသာ ဟင္းသီးရြက္စံု ငါးရံ႕ေခါင္း ဟင္းခ်ိဳေလးနဲ႔ ဒီပို႔စ္ကို တင္ျဖစ္ခဲ့ပါတယ္။ လြယ္လြယ္ကူကူနဲ႔ အရသာရွိရွိေလးမို႔ စာဖတ္သူမ်ား အားလံုးလည္း အခ်ိန္ရရင္ စမ္းသပ္ခ်က္စား ၾကည့္ေပါ့ေနာ္။

ပါဝင္တဲ့အမယ္မ်ားကေတာ့-

ငါးရံ႕ေခါင္း၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ငံျပာရည္၊ ဆား၊ ငရုပ္မႈန္႔၊ အရသာမႈန္႔၊ ဆႏြင္းမႈန္႔၊ အာလူး၊ ခရမ္းသီး၊ ဗူးသီး၊ မုန္လာဥျဖဴ၊ မွ်စ္ခ်ဥ္၊ ငံုးဥ၊ ရုံးပေဒသီး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ငရုပ္သီးစိမ္းေတာင့္၊ နံနံပင္၊ မဆလာ၊ ကရေဝး၊ နာနတ္ပြင့္ (အိမ္မွာရွိတာေလးေလာက္သာ ထည့္ျဖစ္ပါတယ္ း)

အဆင္ေျပမဲ့ ဒန္အိုးတစ္လံုးမွာ ဆီခ်က္သတ္ၿပိး ၄င္းအိုးထဲကို ဆား၊ ငရုပ္မႈန္႔၊ အရသာမႈန္႔၊ ဆႏြင္းမႈန္႔တို႔ နယ္ထားတဲ့ ငါးရံ႕ေခါင္းနဲ႔ ငါးရံ႕တံုးမ်ားကိုထည့္ၿပီး အနည္းငယ္ေမႊပါ။ ၿပီးလွ်င္ ႏူးရန္ခက္တဲ့ အာလူးနဲ႔ ဗူးသီးကို အရင္ထည့္ကာ ေလွာ္ထားတဲ့ ေမႊးအႀကိဳင္မ်ားနဲ႔ မဆလာကို ထည့္ေမႊၿပီး ဆူပြက္ထားေသာ ေရေႏြးကို လိုအပ္သေလာက္ထည့္ကာ အပြက္ေစာင့္ပါ။ ပြက္တာနဲ႔က်န္ နံနံပင္နဲ႔ ရံုးပေဒသီးတို႔ကို ခ်န္ၿပီး က်န္ဟင္းသီး ဟင္းရြက္မ်ားကို အရင္ထည့္ပါ။ ေနာက္္ဆံုးမွ ရံုးပေဒသီးကို ထည့္ပြက္ေစၿပီး နံနံပင္ကို အေပၚမွ အုပ္ပါတယ္။ အနံ႔ေမႊးႀကိဳင္ၿပီး အရသာရွိတဲ့ ငါးရံ႕ေခါင္း ဟင္းခ်ိဳ တစ္ခြက္ကိုရပါၿပီ။ အမွန္တကယ္ စားသံုးႏိုင္ဘို႔အတြက္ က်မ ဒန္အိုးႀကီးႀကီးနဲ႔ ခ်က္ထားတယ္ေနာ္။ (ခ်က္ၿပီးၿပီးခ်င္းပဲ 'ဖဘေအေအဘီ'မွာ ဧည့္ခံခဲ့ပါတယ္ း)

ပါဝင္တဲ့အမယ္မ်ား

ငါးရံ႕ေခါင္းကနည္းေနလို႔ငါးရံ႕အသားပါထည့္ခ်က္ဘို႔စီစဥ္




ငါးရံ႕ေခါင္းဟင္းခ်ိဳမွာအဓိကက်တဲ့ဟင္းခ်က္မႈန္႔

အေမႊးအႀကိဳင္ရွိတာေလးထည့္


ငါးရံ႕ေခါင္းဟင္းခ်ိဳအနံ႔ေမႊးေစတဲ့ဟင္းခ်က္မႈန္႔

အာလူး ဗူးသီးအရင္ထည့္ ေမႊၿပီးေရပူထည့္

က်န္ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားထည့္


ရံုးပေဒသီးေနာက္ဆံုးထည့္

နံနံပင္အုပ္

ငါးရံ႕ေခါင္းဟင္းခ်ိဳးက်က္ပါၿပီ

ဆြမ္းေတာ္အတြက္အရင္ဦးခ်

သံုးေဆာင္ဘို႔အဆင္သင့္ ငါးရံ႕ေခါင္းဟင္းခ်ိဳ

စိတ္ဓာတ္အစဥ္ ၾကည္လင္ေအးျမ ခ်မ္းသာသုခနဲ႔ ျပည့္ဝၾကပါေစ။

ေမတၱာျဖင့္

အန္တီတင့္

ခဏေစာင့္ပါ...

 
©2012 အန္တီတင့္၏ အမွတ္တရေလးမ်ား | Design by Mozz