1.12.11

အိမ္ျဖစ္ကင္မ္ခ်ီ


ဒီကေန႔ ဒီဇင္ဘာ(၁)ရက္ေန႔ဆိုေတာ့ ပို႔စ္ေလးတစ္ခုတင္ခ်င္တဲ့ ဆႏၵေလးေတာ့ရွိသား။ မနက္ထဲက အလုပ္က အဆက္မျပတ္ ေပၚေနတာနဲ႔ က်မ မနက္ထဲက အျပင္ထြက္လိုက္ အိမ္ျပန္ဝင္လာလိုက္နဲ႔ ေခါင္းစဥ္ေဖာ္လို႔ မရတဲ့ အလုပ္ေတြနဲ႔ အခ်ိန္ေတြကုန္ဆံုးမွန္းမသိ ကုန္ဆံုးေနခဲ့တယ္။ ဒါေပမယ့္ အိမ္ေရာက္တာနဲ႔ အြန္လိုင္းေပၚေရာက္ျပန္ ဖတ္လက္စ ပို႔စ္ေလးေတြဖတ္ ကြန္မန္႔ေလးေတြခ်န္နဲ႔ အက်ိဳးရွိရွိ အခ်ိန္ကို သံုးမိျပန္ေသးတယ္။ အခု ညေနပိုင္းေတာင္ ေရာက္လာၿပီဆိုေတာ့ တင္မည့္ပို႔စ္ေလးကို စဥ္းစားရင္း မေန႔ညက အေဒၚေတြ ညီမေတြနဲ႔ သူငယ္ခ်င္းေတြ ေတာင္းတတဲ့ ကင္မ္ခ်ီကို လုပ္ရင္း ဓာတ္ပံုေလးေတြ ရိုက္ထားတာကို သတိရမိတယ္။ ဒီေတာ့ အဲဒီပို႔စ္ေလးပဲ တင္ေပးလိုက္ၿပီေနာ္။ အရင္လည္း ကင္မ္ခ်ီနဲ႔ပတ္သက္ၿပီး ‘ကင္မ္ခ်ီ’ လို႔တင္ခဲ့ဘူးပါတယ္။ က်မ အိမ္တြင္းလုပ္ ကင္မ္ခ်ီေတြကို စိန္ေဂဟာေတြမွာ သြင္းခဲ့တယ္။ ပထမလုပ္စဥ္က ကင္မ္ခ်ီကို မုန္ညွင္းျဖဴနဲ႔သာ ျပဳ လုပ္ခဲ့ၿပီး အခုေနာက္ပိုင္း ဟင္းသီးဟင္းရြက္ ၄မ်ိဳးေလာက္နဲ႔ လုပ္တာကို ပိုႏွစ္သက္ၾကတာမို႔ စာဖတ္သူမ်ားနဲ႔ ဘေလာ့ဂါမ်ားအတြက္လည္း လြယ္ကူျမန္ဆန္ ေစ်းသက္သာၿပီး စားေကာင္းတဲ့ အိမ္တြင္းျဖစ္ ကင္မ္ခ်ီေလးကို မွ်ေဝေပးလိုက္ပါတယ္္။ စမ္းသပ္လုပ္ၾကည့္ၾကေနာ္ း)

လုပ္ေဆာင္မႈအဆင့္ဆင့္ကိုေတာ့ ပံုေလးေတြနဲ႔ရွင္းျပရင္ လုပ္ရတာပိုလြယ္ကူမွာျဖစ္ပါတယ္။

 မုန္ညွင္းျဖဴ သခြားသီး မုန္လာဥနီ မုန္လာဥျဖဴ
မုန္လာဥျဖဴနဲ႔ မုန္လာဥနီရဲ႕ အခြံမ်ားကို ျခစ္ထုတ္ပါ
ေလးစိပ္ စိပ္ပါ
 မုန္ညွင္းျဖဴကို သင့္ေတာ္တဲ့အရြယ္လွီးပါ
 မုန္လာဥနီ နဲ႔ သခြားသီးရဲ႕ အလယ္အူမ်ားကို ျခစ္ထုတ္ပါ
စြန္႔ပစ္မည့္ ျခစ္ထုတ္ၿပီးအလယ္အူမ်ား
သင့္ေတာ္တဲ့အရြယ္မ်ားလွီးၿပီး ေရေဆးသန္႔စင္ပါ
 အသံုးျပဳမည့္ ကင္မ္ခ်ီအႏွစ္ ႏွစ္မ်ိဳး
 ကင္မ္ခ်ီျပဳလုပ္ဘို႔အတြက္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားကို နယ္ရန္ ရွာလကာရည္ ဆားနဲ႔သၾကား
ကင္မ္ခ်ီျပဳလုပ္ရန္အဆင္သင့္အေနအထား
 ဆား သၾကား ရွာလကာရည္နဲ႔နယ္ပါ
နယ္ၿပီးအစာမ်ားကို အဖံုးပါခြက္တြင္ထည့္ပါ
 အဖံုးအုပ္ၿပီး ၂-နာရီခန္႔စိမ္ထားလိုက္ပါ
 ၂-နာရီၾကာၿပီးက အရည္မ်ားညွစ္ထုတ္ၿပီး ေနာက္တစ္ႀကိမ္ ထပ္စိမ္ပါ
၂-နာရီၾကာက ဒုတိယအႀကိမ္ အရည္မ်ားညွစ္ထုတ္ပါ
 အရည္မ်ား ညွစ္ထုတ္ၿပီး ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ား
 အရည္ညွစ္ၿပီး ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားကို ကင္မ္ခ်ီအႏွစ္နဲ႔နယ္ပါ
ကင္မ္ခ်ီအႏွစ္နဲ႔နယ္ၿပီးက အဖံုးအုပ္ကာ ေရခဲေသတၱာတြင္ ထည့္ထားပါ
 ငရုပ္သီးစိမ္းပြကိုလည္း အလယ္အူတိုင္မ်ားကို ထုတ္ၿပီး ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားကို  အတံုးေသးမ်ား တံုးကာ အေပၚမွာ ျပထားတဲ့နည္းအတိုင္း အဆင့္ဆင့္ျပဳလုပ္ထားပါတယ္
   ကင္မ္ခ်ီအႏွစ္နယ္ၿပီးပါက ယခင္အိုးအတိုင္း ေရခဲေသတၱာတြင့္ထည့္သိမ္းပါ
 
ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ထည့္သိမ္းထားတဲ့ အိမ္ျဖစ္ကင္မ္ခ်ီ ႏွစ္ရက္ဆိုရင္ စားဘို႔အဆင္သင့္ျဖစ္ပါၿပီ။

ေလာကလူသားအားလံုး စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမ ခ်မ္းသာသုခနဲ႔ ျပည့္ဝၾကပါေစ။

ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္

ခဏေစာင့္ပါ...

 
©2012 အန္တီတင့္၏ အမွတ္တရေလးမ်ား | Design by Mozz